Hvordan identifisere ondsinnede kommentatorer på 'V-kei Tanuki' diskusjonsforum|MONOLITH LAW OFFICE | Tokyo, Japan (2024)

På “V-kei Tanuki forumet” (heretter kalt “Tanuki”) finnes det flere anonyme fora, som “V-kei Original Tanuki forum”, “V-kei Kottanuki forum”, “V-kei Old Tanuki”, “Casual Tanuki”, og så videre.

Her vil vi forklare hvordan man kan identifisere ondsinnede kommentatorer på “V-kei Original Tanuki forum” og “Casual Tanuki”. Alle disse “Tanuki” foraene drives av den samme administratoren (detaljer er ikke offentliggjort), og både målgruppen og prosedyrene er de samme for alle.

Hva er “Tanuki” for en nettside?

“Tanuki” er,

  1. “V-Kei første generasjon Tanuki forum”, “V-Kei Katanuki forum”, “V-Kei gamle Tanuki”, osv.
  2. “Pratsom Tanuki”

Disse kan deles inn i to kategorier.

“V-Kei første generasjon Tanuki forum” og lignende er en fellesskapstjeneste for V-Kei (Visual Kei) fans, og er et anonymt forum designet for informasjonsutveksling, interaksjon mellom fans og generell diskusjon.

På den annen side er “Pratsom Tanuki”, en avlegger av “V-Kei første generasjon Tanuki forum”, et forum dedikert til generell diskusjon utenfor V-Kei, og er et anonymt forum for å diskutere “temaer helt adskilt fra V-Kei”. I “Forumreglene” er det en påminnelse som sier “Husk å gjøre det i generell diskusjon hvis tråder med et formål som er irriterende for Tanuki-beboere fortsetter over lang tid!”

Eksempler på ærekrenkelser utført på “Tanuki”

Hvordan identifisere ondsinnede kommentatorer på 'V-kei Tanuki' diskusjonsforum|MONOLITH LAW OFFICE | Tokyo, Japan (1)

På “V-kei første generasjon Tanuki forum” utveksles det en rekke informasjon om band, men det oppstår ofte konflikter mellom fans, og ærekrenkelser mot medlemmer og fans av andre band er fremtredende.

I tillegg til å bli navngitt som “har hatt plastisk kirurgi”, blir det også publisert innlegg om fysiske forhold med bandmedlemmer, nakenbilder, avsløring av personlig informasjon som adresse og navn, og avsløringer fra familiemedlemmer og bekjente.

“Small talk Tanuki” har en særegenhet ved at det er mange tråder om kjente kringkastere på “YouTube”, “Nico Nico”, “TwitCasting”, “Fuwacchi” og lignende, og disse kringkasterne har en tendens til å bli mål for ærekrenkelser fra “anti”-fans.

Forespørsel om avsløring av avsenderinformasjon

De som ærekrenker eller krenker personvernet gjennom ulovlige innlegg på internett, har erstatningsansvar overfor offeret basert på sivilrettslige handlinger i henhold til den japanske sivilloven. Offeret kan kreve erstatning fra overgriperen basert på ulovlige handlinger.

I tillegg, avhengig av innholdet, kan det oppstå strafferettslige forbrytelser som ærekrenkelse eller forstyrrelse av virksomhet. I dette tilfellet vil du også pådra deg strafferettslig ansvar.

På anonyme meldingstavler som “Tanuki”, vet du ikke hvem eller hvor overgriperen er, og du kan ikke kreve erstatningsansvar.

Derfor vil vi identifisere innleggeren og forfølge ansvaret. Dette kalles en forespørsel om avsløring av avsenderinformasjon.

Prosedyre for identifisering av innleggsforfatter ①: Forespørsel om avsløring av IP-adresse

For å identifisere forfatteren av et innlegg på “Tanuki”, starter vi med å be om avsløring av IP-adressen fra operatøren av “Tanuki”.

IP-adresse og tidsstempel

Operatørene av anonyme diskusjonsfora kjenner ikke navnene eller adressene til innleggsforfatterne. Men det er en type informasjon de definitivt har: forfatterens “IP-adresse og tidsstempel”.

En “IP-adresse” er en adresseinformasjon på internett, og alle maskiner som er koblet til internett, som hjemme-PCer og smarttelefoner, har sin egen unike IP-adresse. Når en bruker kobler seg til et nettsted eller legger ut et innlegg, blir brukerens IP-adresse og tidspunktet for tilgangen, kjent som “tidsstempel”, registrert av innholds-, tjeneste- og leverandører. Vi starter med å be om avsløring av innleggsforfatterens IP-adresse og tidsstempel.

“Tanuki”-operatøren har også en plikt til å beskytte forfatterens hemmeligheter, så de vil ofte svare at de “ikke kan avsløre uten en rettsordre”.

Derfor, parallelt med å sende en “forespørsel om avsløring av senderinformasjon”, er det nødvendig å starte en “foreløpig forføyning” for å be om avsløring av forfatterens IP-adresse og tidsstempel. En “forespørsel om foreløpig forføyning for avsløring av senderinformasjon” er en prosedyre for å få en avgjørelse fra retten som beordrer “Tanuki”-operatøren til å overholde avsløringen.

Hvis alt går som planlagt, vil en foreløpig forføyning bli utstedt av retten i løpet av 1-2 måneder, og IP-adressen og tidsstempelinformasjonen vil raskt bli avslørt av operatøren. Advokatkostnadene for dette er omtrent

en engangsavgift på rundt 300 000 yen, og en suksessavgift på rundt 300 000 yen

https://monolith-law.jp/reputation/reputation-lawyers-fee[ja]

Det er sagt på internett. I denne prosedyren er det mulig å be om både avsløring og sletting av IP-adressen samtidig. Ovenstående er kostnadene for å utføre begge. Selvfølgelig vil kostnadene variere avhengig av innholdet og mengden av innleggene som er målrettet.

Vilkår for forespørsel om avsløring av senderinformasjon

Hvordan identifisere ondsinnede kommentatorer på 'V-kei Tanuki' diskusjonsforum|MONOLITH LAW OFFICE | Tokyo, Japan (2)

For å identifisere innleggsforfatteren, må du be om avsløring av forfatterens informasjon basert på den japanske “Provider Liability Law”. Det er flere forutsetninger for å gjøre en forespørsel om avsløring av senderinformasjon.

Retten har blitt krenket

Det må være klart at “rettighetene har blitt krenket” av innlegget. Selv om du hevder personlige følelser som “det er ubehagelig og uakseptabelt” eller “jeg vil vite navnet og adressen til personen som gjør slike innlegg” og ber om avsløring av informasjon, vil det ikke bli anerkjent.

For eksempel, i tilfelle av ærekrenkelse, er det en forutsetning at offerets sosiale vurdering har falt, men det er vanskelig å avgjøre om ærekrenkelse er etablert, om det er en invasjon av personvernet, om det kan stilles spørsmål ved ærekrenkelse, og så videre. Vi anbefaler at du konsulterer en erfaren advokat for slike vurderinger.

Det er en gyldig grunn

Det er bare tillatt når det er en gyldig grunn for søkeren å få senderinformasjon. Gyldige grunner inkluderer følgende eksempler.

  • Nødvendig for å be om sletting fra senderen
  • Nødvendig for å utøve retten til erstatning for sivile skader
  • Nødvendig for å be om gjenopprettelse av ære, som en unnskyldningsannonse
  • Nødvendig for å utøve retten til å be om opphør
  • Nødvendig for å identifisere personen når du tar juridiske skritt, som en kriminell klage

Det vil ikke bli anerkjent hvis formålet ikke er klart, eller hvis det er for urettferdige formål, som privat straff.

Prosedyre for identifisering av innleggsforfatter ②: Forbud mot sletting av logger

Når en IP-adresse blir avslørt, kan du identifisere tjenesteleverandøren som senderen brukte.

Du vil be om å avsløre logginformasjonen som “navn og adresse på kontrakten som brukte denne IP-adressen på ○ måned, ○ dag, ○ time, ○ minutt” til den identifiserte tjenesteleverandøren, men mengden av denne informasjonen er enorm. Hvis det er en mobiloperatør, vil det være titalls millioner mennesker, og hvis det er en tjenesteleverandør, vil det være millioner av mennesker. Derfor har tjenesteleverandøren bestemt å slette loggene etter en viss periode, og mobiloperatøren vil slette dem etter omtrent tre måneder, og fastlinjeleverandøren vil slette dem etter omtrent ett år. Hvis du bruker for mye tid mellom innlegget og innlevering av søksmålet, er det stor sannsynlighet for at loggene vil bli slettet i mellomtiden.

Overfor tjenesteleverandøren vil du be om viktig personlig informasjon som senderens navn og adresse, og det vil være nødvendig med en vanlig sivil rettssak. Det tar ofte flere måneder å avslu*tte søksmålet, og i løpet av den tiden kan loggene som leverandøren lagrer bli slettet, så det er nødvendig å ta en foreløpig forføyning for å forby sletting av logger for å sikre at bevisene ikke forsvinner.

Imidlertid, hvis tjenesteleverandøren blir varslet om at “vi ber om å avsløre navn og adresse gjennom retten, så vennligst lagre loggene for en stund”, er det mange tilfeller der de vil lagre loggene uten å gå gjennom den foreløpige forføyningen.

Trinn 3 for identifisering av innleggsforfatter: Søksmål om avsløring av senderinformasjon

Når det er garantert at tilgangsloggen er lagret, vil du starte et søksmål om avsløring av senderinformasjon mot mellomleverandøren, og be om avsløring av informasjon om senderen, som “adresse, navn, e-postadresse”, etc.

Prinsipielt vil ikke mellomleverandøren overholde avsløringen av senderinformasjon med mindre senderen samtykker, og adressen og navnet er viktig personlig informasjon. Retten vil bare tillate avsløring av navn og adresse gjennom en formell prosedyre som et søksmål, hvis det er anerkjent som ulovlig. Et krav om avsløring av senderinformasjon mot en mellomleverandør er ikke en midlertidig forføyning, men en hovedsak. Hovedpunktet i søksmålet er om innholdet i det aktuelle innlegget åpenbart krenker rettighetene til saksøkeren (den som ber om avsløring).

Trinn 4 for identifisering av innleggsforfatter: Krav om skadeerstatning

Hvis retten konkluderer med at “rettigheter har blitt krenket av innlegget” og at “det er en gyldig grunn”, vil retten be internettleverandøren om å avsløre informasjon som navn, adresse og e-postadresse til kontraktsinnehaveren som ble brukt ved innlegging av artikkelen.

Når senderinformasjonen er avslørt og senderen er identifisert, blir det mulig å kreve skadeerstatning, og følgende tiltak kan også vurderes:

  • Få dem til å sverge at de ikke vil gjenta ærekrenkelser i fremtiden
  • Kreve utgifter som ble nødvendige (undersøkelseskostnader, advokatgebyrer)
  • Anmelde for straffbare handlinger

I tillegg til å kreve skadeerstatning, er det flere forskjellige alternativer for sanksjoner.

https://monolith-law.jp/reputation/provider-liability-limitation-law[ja]

Oppsummering

Som problemene som oppstår på “Tanuki” diskusjonsforum viser, er det ofte ikke nok å bare slette innlegg som inneholder ærekrenkelser eller injurier på anonyme diskusjonsfora.

Det er mulig å forhindre eskalering eller gjentakelse av slike hendelser ved å identifisere de som legger ut slike skadelige kommentarer og holde dem ansvarlige.

Slike prosedyrer krever rask respons og kunnskap og erfaring innen både jus og IT, noe som kan være vanskelig for en lekmann. Å konsultere med en advokat som er ekspert på internett kan bidra til en rask løsning på problemet.

Hvordan identifisere ondsinnede kommentatorer på 'V-kei Tanuki' diskusjonsforum|MONOLITH LAW OFFICE | Tokyo, Japan (2024)
Top Articles
How to run a settlement in No Man's Sky
US election latest: Joe Biden set to deliver historic address after ending re-election bid - submit your questions for our live Q&A
Katie Nickolaou Leaving
Foxy Roxxie Coomer
Splunk Stats Count By Hour
Blackstone Launchpad Ucf
The Ivy Los Angeles Dress Code
What Happened To Dr Ray On Dr Pol
Zitobox 5000 Free Coins 2023
Riegler & Partner Holding GmbH auf LinkedIn: Wie schätzen Sie die Entwicklung der Wohnraumschaffung und Bauwirtschaft…
Best Cav Commanders Rok
Lantana Blocc Compton Crips
[2024] How to watch Sound of Freedom on Hulu
Power Outage Map Albany Ny
Signs Of a Troubled TIPM
454 Cu In Liters
Robert Malone é o inventor da vacina mRNA e está certo sobre vacinação de crianças #boato
Lenscrafters Huebner Oaks
Northern Whooping Crane Festival highlights conservation and collaboration in Fort Smith, N.W.T. | CBC News
Enterprise Car Sales Jacksonville Used Cars
Georgia Vehicle Registration Fees Calculator
Www Craigslist Com Bakersfield
Accident On 215
Selfservice Bright Lending
Rqi.1Stop
Violent Night Showtimes Near Century 14 Vallejo
Evil Dead Rise Showtimes Near Pelican Cinemas
Doki The Banker
Violent Night Showtimes Near Amc Dine-In Menlo Park 12
Watson 853 White Oval
CVS Health’s MinuteClinic Introduces New Virtual Care Offering
Farm Equipment Innovations
Jersey Shore Subreddit
Www Mydocbill Rada
Proto Ultima Exoplating
What are the 7 Types of Communication with Examples
"Pure Onyx" by xxoom from Patreon | Kemono
Kattis-Solutions
Graphic Look Inside Jeffrey Dresser
oklahoma city community "puppies" - craigslist
CVS Near Me | Somersworth, NH
Merkantilismus – Staatslexikon
Cheetah Pitbull For Sale
Weather In Allentown-Bethlehem-Easton Metropolitan Area 10 Days
Parent Portal Pat Med
RubberDucks Front Office
Craiglist.nj
What Does the Death Card Mean in Tarot?
Game Like Tales Of Androgyny
Minecraft Enchantment Calculator - calculattor.com
Qvc Com Blogs
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6273

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.